Referenties. We zijn er trots op!

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Op deze pagina vind je enkele referenties van zeer uiteenlopende klanten. 

Velosliko

Het ruime assortiment van Velosliko aan de Keiberg 121a in het West-Vlaamse Heestert bestaat onder andere uit sportieve racefietsen, mountainbikes, e-bikes, plooifietsen en cargofietsen. Daarnaast verkoopt Velosliko ook allerhande fietsaccessoires, waaronder tassen, sportvoeding en helmen.

‘Wij bieden onze klanten een totaalconcept’, zeggen Angelino en Lies van Velosliko. ‘Naast de verkoop van fietsen kunnen mensen ook bij ons terecht voor onderhoud en herstellingen. Daarnaast wordt elke nieuwe fiets voorzien van een fietspas, waarop vervangen en herstelde onderdelen nauwgezet worden bijgehouden. Hierdoor kan de reparatie efficiënt worden uitgevoerd.’

Velosliko werkt sinds het voorjaar van 2022 met CycleSoftware. ‘Met name de planning-module werkt supergoed voor ons’, geeft Lies aan. ‘Hierdoor hebben wij nu een goed overzicht van alle werkzaamheden en kunnen wij onze klanten exact doorgeven wanneer hun fiets na een herstelling weer klaar staat.’

Verder is zij blij met de koppeling met een aantal leasemaatschappijen. ‘Hierdoor kunnen wij eenvoudig offertes en facturen maken voor leasemaatschappijen. De factuur voor een fiets gaat daarbij rechtstreeks naar de leasemaatschappij, terwijl de fiets in ons systeem op naam van de klant komt te staan. Indien er een reparatie of onderhoud aan de fiets moet gebeuren, wordt de factuur daarna automatisch doorgestuurd naar de leasemaatschappij. De leaseklant heeft er daardoor geen omkijken meer naar. Dat scheelt veel administratieve handelingen en is zowel voor de klant als voor ons erg prettig.’

Fietsen Gunthers

Fietsen Gunthers is een echte e-bike specialist maar verkoopt daarnaast ook stads- en kinderfietsen voor ieders budget. Je kunt er terecht voor goede service en de beste kwaliteit. Uiteraard ook wanneer je fiets gerepareerd moet worden!

Op naar een prettige samenwerking!

‘’Wij vinden CycleSoftware heel makkelijk voor het inlezen van pakbonnen, het maken van etiketten en om artikelen snel op te zoeken. Ook hebben wij de CS Handheld aangeschaft, deze is heel gebruiksvriendelijk en handig om onze voorraad te inventariseren. De CS Online planner bespaart ons veel tijd: klanten hoeven niet meer gebeld te worden maar ontvangen automatisch een SMS met daarin een betaalverzoek, super efficiënt!’’

De fietsreparateur (Jovelo)

De Fietsreparateur uit Grimbergen (België) repareert en onderhoud alle merken en soorten fietsen. Klanten kunnen bij hem ook terecht voor nieuwe e-bikes en zelfs een gewone (bak)fiets kan hij ombouwen tot een e-bike! Leuk weetje: er staat een heus fietspompstation voor de deur. Deze hufterproof voetpomp is dag en nacht beschikbaar voor passerende fietsers.

‘’Tot nu toe ervaar ik het gebruik van CycleSoftware als zeer prettig! Het is erg handig dat je dankzij het klantenbestand een overzicht hebt van wat er in het verleden aan de fiets gebeurd is. Ook het maken en versturen van facturen is zeer makkelijk, dit bespaart mij veel tijd. Ik kijk ernaar uit meer te ontdekken in het systeem om optimaal gebruik te kunnen maken van het programma”

En Snelle Simone

”We fix your bike. You enjoy your coffee.” Is het motto van En Selle Simone.

En Selle Simone uit hartje Brussel is aangesloten bij CycleSoftware. Hier streven ze ernaar meer te bieden dan alleen een reparatieservice. Met CycleSoftware hopen zij dit doel te behalen.

Je kunt er terecht voor revisies en reparaties. Spoedgeval? Ook voor dringende reparaties staat de deur bij Simone open.Terwijl je fiets wordt gerepareerd profiteer je van een goede koffie, een lokaal biertje en zelfs diverse snacks.Op naar een fijne samenwerking!

‘’Het biedt ons een fijne manier van werken, veel efficiënter waardoor wij meer tijd hebben om te doen waar we goed in zijn: fietsen repareren.’’Het team bestaat uit ervaren monteurs met één ding gemeen: een passie voor fietsen. Bij Simone nemen ze de tijd om de beste service op maat te bieden.”

Cool Electro Cycles

De winkels van Cool Electro Cycles werken met CycleSoftware. Cool Electro Cycles is een speciaalzaak voor de betere elektrische fiets en is met 8 shops verspreid over heel West-Vlaanderen.

Bij Cool Electro Cycles kun je terecht voor aankoop, onderhoud en herstellingen van elektrische fietsen. Ze zijn door hun sterke specialisatie uniek in de regio. ‘’We bieden een bijzonder breed gamma aan, zowel qua soort als type en dit voor ieders beurs. Elektrische fietsen zijn een vaste waarde geworden in het straatbeeld, zowel voor de vrije tijd als voor woon-werkverkeer. Bij Cool Electro Cycles kun je rekenen op uitstekende service van geschoolde e-bike specialisten. Er is een uitgebreide keuze aan topmodellen en je kunt zelfs alle modellen testen.”

’Dankzij CycleSoftware kunnen wij het overzicht van de voorraad goed in kaart brengen. Dat was voorheen met 8 filialen nog wel eens lastig te managen. Daarnaast werkt de CS-administratie koppeling erg prettig en precies. Wij zijn sinds de samenwerking met CycleSoftware aangesloten bij PAY., waardoor we gebruik maken van de Bancontact betaalterminals en betaalverzoekjes via CycleSoftware. Onze klanten ervaren dit als heel handig en facturen worden automatisch op betaald gezet.’’

CycleDreams

CycleDreams levert maatwerk aan de sportieve fietser. Bij verkoop betekent dat een fiets begint bij een los frame die dan vervolgens wordt opgebouwd naar wens van de klant: inclusief hand gespaakte wiel set. Daarnaast kun je terecht voor ondersteuning en advies tijdens het uitzoeken van de juiste onderdelen. CycleDreams biedt service en onderhoud aan mountainbikes, race- en reisfietsen met eventueel bijbehorend vork- of demponderhoud.

”Wat na een kleine maand voor mij nu al duidelijk is, is dat Cyclesoftware mij helpt het overzicht te houden in de reparaties, bestellingen en voorraad: en dat alles in één systeem. Ik hoef dus niet meer extern notities bij te houden met welke artikelen voor wie zijn en wat ik eventueel voor een bepaalde bestelling nog mis om bijvoorbeeld een fiets compleet te maken of een reparatie uit te kunnen voeren. Dankzij het overzicht en de combinatie van automatisering, zoals de koppeling met leveranciers en het maken van offertes en facturen, kan ik veel efficiënter werken. Kortom: nu al gelukkig mee!”

Bike Fix Laren

Bike Fix Laren is een specialist op het gebied van reparatie en onderhoud van sportieve fietsen in ’t Gooi en omstreken. Eigenaar Eric heeft een professionele werkplaats waar hij diverse fietsen voorziet van onderhoud en uiteenlopende reparaties. In zijn werkplaats kan je ook terecht voor het professioneel laten coaten van je fiets. Zijn motto hierover: ‘’Meer kunnen genieten van fietsen en minder tijd kwijt aan poetsen!

Eric werkt op afspraak en maakt sinds korte tijd gebruik van CycleSoftware en de CS Online Planner. ‘’Door de Online Planner van CycleSoftware te gebruiken, kunnen klanten heel gemakkelijk de reparaties en onderhoudsbeurten inplannen. Doordat de klant aangeeft wat er gerepareerd moet worden, kan ik vaststellen hoe lang ik daar ongeveer voor nodig heb. Mijn klanten vinden dit ook erg handig en mij geeft het goed overzicht van mijn werk.’’

Giao Bikes

Giao Bikes is begin 2021 opgericht door Stefan, André en Niels. Zij hebben de expertise van een andere onderneming meegenomen om een wielerzaak te starten. Maar Giao Bikes is geen standaard wielerzaak. Ze beginnen met een bikefit, bouwen vervolgens een fiets naar wens van klant, maken trainingsschema’s en staan klaar voor onderhoud aan de fiets. Hierbij ondersteunt CycleSoftware met de planning, klanthistorie, facturatie inzicht, voorraadbeheer, administratiekoppeling en betaalverzoekjes.

Wat is voor jullie het grootste gemak van CycleSoftware? “Het grootste gemak is de planning, het klantoverzicht inclusief facturen en het voorraadbeheer. Omdat we nog kleinschalig zijn, is het beheer van alles onder één dak erg handig. Daarbij is jullie service geweldig! Snel contact en korte lijntjes maakt het voor ons erg fijn om CycleSoftware te gebruiken.” aldus Niels.

Wat zou je zeggen tegen de mensen die CycleSoftware overwegen? “Probeer het en je raakt overtuigd. Het uitgebreide pakket helpt je efficiënt te werken. En kom je er niet uit? Het team van CycleSoftware gaat jullie helpen. Wij zijn erg enthousiast!”

Roggeveld Fietsen

Roggeveld Fietsen richt zich met name op de verkoop van stadsfietsen en elektrische fietsen, maar biedt daarnaast ook een breed assortiment met kinderfietsen en fietsaccessoires. ‘Onze kracht is volgens mij dat wij erg servicegericht werken en een grote kennis hebben op het gebied van E-bikes’, aldus Johan Roggeveld. ‘Daarnaast hebben wij geen servicebus, maar bezorgen wij de fietsen met een oldtimer Fiat500 met aanhangwagen. Voor veel van onze klanten is dat wel een fotomoment waard.’

Onze kracht is volgens mij dat wij erg servicegericht werken en een grote kennis hebben op het gebied van E-bikes’

Van tevoren hebben wij veel informatie ingewonnen over automatiseringspakketten die worden gebruikt in de tweewielerbranche. CycleSoftware kwam daar voor ons als beste uit. Het pakket voldoet ook prima in onze winkel. Ik vind het prettig dat wij in CycleSoftware alles op klantniveau kunnen bijhouden. Wij gebruiken ook alle functionaliteiten die het programma te bieden heeft.’

Service Course Oss

Na tientallen jaren bij diverse rijwielspeciaalzaken te hebben gewerkt, heeft Ron van Rooij uit Oss eind vorig jaar de deuren van zijn eigen winkel Service Course Oss geopend. ‘Ik wil mijn klanten service op maat bieden. De vele mogelijkheden in CycleSoftware maken dit een stuk eenvoudiger’, vertelt Ron.

Service Course Oss is gespecialiseerd in het onderhoud en reparaties van racefietsen, mountainbikes, gravelbikes en randonneurs. ‘Mijn passie ligt bij het repareren en onderhoud, maar ook mensen met een lekke band help ik natuurlijk graag’, legt Ron uit. ‘Wij maken gebruik van de meest moderne fiets software en hebben een groot netwerk leveranciers, waardoor wij bijna alle onderdelen en materialen kunnen leveren. Daarnaast vind ik het mooi om fietsliefhebbers te adviseren, die willen gaan deelnemen aan een grote fietstocht of net zijn begonnen met de wielersport. Wij verkopen zelf geen fietsen, maar kunnen mensen wel begeleiden bij de aankoop van hun fiets. Ik fiets zelf nog veel en heb al heel wat heuvels in Nederland en daarbuiten beklommen, dus ik weet waar ik over praat.’

Ik wil mijn klanten service op maat bieden. De vele mogelijkheden in CycleSoftware maken dit een stuk eenvoudiger’, vertelt Ron

‘In mijn vorige baan heb ik ook met CycleSoftware gewerkt en dat beviel uitstekend. Met name de modules voor voorraadbeheer, besteladvies en het kassasysteem gebruik ik vaak. De betalingen van klanten verlopen allemaal via iDeal. Maar ook de ondersteuning vanuit CycleSoftware is uitstekend. Als er een keer problemen zijn, kun je de supportafdeling bovendien makkelijk telefonisch of via chat bereiken. Met Service Course Oss wil ik mijn klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Dat gevoel ervaar ik bij CycleSoftware ook. Dat werkt erg prettig.’

Bikers Heeswijk

John de Mol van Bikers Heeswijk is gebruiker en tester van CycleSoftware vanaf het eerste moment. ‘De basis van CycleSoftware is min of meer bij ons in de winkel gelegd, toen Giel Wijgergangs een aantal weken vakantiewerk kwam doen’, vertelt De Mol.

‘Wij werkten destijds nog met een ander softwarepakket, maar dat functioneerde niet optimaal. Na enkele weken vroeg Giel of hij zelf een pakket mocht ontwikkelen. Dat werkte direct al beter dan het pakket dat wij daarvoor gebruiken. Toen Jebbe Sluiter vervolgens aan de slag ging om rijwielzaken te benaderen, klopte het bedrijfsplaatje van CycleSoftware zowel aan de technische als aan de commerciële kant.’ Sportief, avontuurlijk en gezond

Achtergrond in de fietsenbranche

De Mol is nog altijd erg positief over CycleSoftware. ‘Giel en Jebbe hebben allebei een achtergrond in de fietsenbranche en tonen zich nog altijd erg betrokken. Zij luisteren goed naar klanten en weten wat er speelt in de winkels. Dat weten zij vervolgens weer te vertalen naar CycleSoftware, waardoor er continu nieuwe dingen worden toegevoegd en verbeterd in het programma. Daarnaast is het programma via elke computer te gebruiken en hoeven ondernemers geen grote investeringen te doen om het pakket aan te schaffen.’

Een mooie en nuttige innovatie vindt De Mol de betaallinks, die tegenwoordig via CycleSoftware direct naar klanten worden gestuurd. Hierdoor kunnen zijn een rekening meteen betalen. ‘

‘CycleSoftware biedt elke keer weer toegevoegde waarde voor ons’

‘De afgelopen jaren zijn wij ons steeds meer gaan richten op de sportieve, avontuurlijke en gezonde fietsers’, legt De Mol uit. ‘Dat betekent dat wij hier tegenwoordig met name sportieve E-bikes en stadsfietsen verkopen en nog een stukje racefietsen en mountainbikes. Wij zijn dealer van Santos, Cannondale en Giant. Het wordt steeds belangrijker om op een goede manier mee te bewegen met de ontwikkelingen in de markt. Vooral nu een aantal grote spelers zich steeds nadrukkelijker gaat roeren in de markt, is het van essentieel belang om goed te bepalen welke stappen je gaat zetten met je bedrijf.

”Er komt hier regelmatig schooljeugd met een kapotte fiets. Die hebben niet altijd geld bij. Maar als wij een SMS-bericht met betaallink naar hun ouders sturen, kunnen zij de rekening direct betalen. Dat scheelt ons een hoop administratie. Op die manier biedt CycleSoftware elke keer weer toegevoegde waarde voor ons.’

Snel fietsen

Liefhebbers van sportieve fietsen voelen zich helemaal op hun gemak in de winkels van Snel fietsen vestiging Utrecht en Snel fietsen vestiging Den haag. Het familiebedrijf Snel Fietsen bestaat al sinds 1938 en biedt een compleet assortiment racefietsen, mountainbikes, toer- en vakantiefietsen, e-bikes en vouwfietsen. ‘Daarnaast bouwen wij ook zelf fietsen op maat voor onze klanten’, vertelt Berend van Loon, die sinds 2016 aan het roer staat van het bedrijf.

De ondernemer heeft een duidelijke visie voor ogen met Snel Fietsen. ‘De fietsenmarkt verandert in razendsnel tempo. Er komen nieuwe winkels bij, online verkopen groeien en ook het koopgedrag van consumenten verandert’, aldus Van Loon. ‘Onze klanten zijn met name meer eisende sportieve fietsers. Daarom ligt onze focus voor de toekomst op goede producten, mooie winkels op mooie locaties en top personeel. Wij willen onze klanten 100 procent ontzorgen en verwennen. Daar zijn wij continu mee bezig.’

”Wij willen onze klanten 100 procent ontzorgen en verwennen.”

Als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding van CycleSoftware is er geen beter programma dat je kunt gebruiken. Het programma is overzichtelijk en logisch opgebouwd en zit goed in elkaar’, aldus Van Loon. ‘Zelf zou ik graag nog wat meer data uit het pakket willen halen. Naast mijn fiets achtergrond heb ik ook bedrijfseconomie gestudeerd. Met meer informatie krijg ik nog meer inzicht in hoe onze winkels het afzonderlijk van elkaar doen. Ik ben absoluut tevreden over CycleSoftware en zou graag meedenken over hoe het programma in de toekomst nog meer toegevoegde waarde kan leveren voor haar gebruikers.’

Dekker Tweewielers

Met winkels in Enkhuizen, Hoogkarspel en Andijk is Dekker Tweewielers Enkhuizen een grote speler in de fietsenbranche in de regio West-Friesland. Het familiebedrijf bestaat al zo’n 90 jaar en was één van de eerste gebruikers van CycleSoftware.
Kees van Stek is sinds 2007 eigenaar van Dekker Tweewielers, dat zich met name richt op verkoop en onderhoud van stadsfietsen, e-bikes en kinderfietsen. Hij kan zich de eerste kennismaking met CycleSoftware nog goed herinneren.

Stevige groei

Dekker Tweewielers heeft in de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt. ‘In 2017 zijn we met onze winkel in Enkhuizen verhuist naar een groter pand. Daardoor werd het vloeroppervlak uitgebreid van 200 naar 600 m2. Onze winkel in Hoogkarspel heeft een vloeroppervlak van zo’n 300 m2. Daarnaast hebben we in april van dit jaar een derde winkel geopend in Andijk met een vloeroppervlakte van ongeveer 130 m2. Deze winkels vullen elkaar perfect aan qua ligging en locatie. Mensen in het oostelijk deel van West-Friesland die op zoek zijn naar een nieuwe fiets, komen al snel bij ons terecht. Uiteraard proberen wij hen vervolgens zo goed mogelijk van dienst te zijn en te zorgen voor tevreden klanten. Met minder nemen wij geen genoegen.’

Wij gaan voor tevreden klanten, met minder nemen we geen genoegen

‘Ik was aanwezig bij een workshop die CycleSoftware gaf bij een collega-fietsenmaker in Hoogkarspel’, vertelt Van Stek. ‘Het viel mij direct op dat het een makkelijk systeem was, waarin ik zowel de voorraad als de reparaties in de werkplaats eenvoudig bij kon houden. Toen heb ik ook vrij snel een abonnement aangeschaft. In de afgelopen jaren is het pakket alleen maar verder verbeterd en meer uitgebreid. Ik ben daarom ook meer dan tevreden over CycleSoftware.’

Empella Fietsen

Empella Fietsen 1.000ste klant van CycleSoftware

Al bijna 40 jaar biedt Empella Fietsen in het Brabantse Erp fietsplezier voor een breed publiek. Het team van CycleSoftware is er trots op dat het deze gerenommeerde rijwielzaak onlangs als 1.000 ste gebruiker heeft mogen begroeten.

Comfortabel en sportief

Sinds enkele jaren is Empella gevestigd in een fraai pand, midden in het centrum van Erp. In de showroom vinden bezoekers zo’n 1.550 m2 aan fietsen, fietskleding en fietsaccessoires. Van e-bikes tot mountainbikes en racefietsen en van moederfietsen tot fietsen voor scholieren. Van Empel: ‘Daarnaast zijn we bezig om ons eigen merk Empella opnieuw in de markt te zetten. Het ontwikkelen en bouwen van nieuwe fietsen vind ik nog altijd ontzettend leuk. Vroeger waren Empella fietsen ontzettend populair onder veldrijders en wegrenners. Diverse renners zijn zelfs wereldkampioen geworden op onze fietsen. Die tijd ligt echter achter ons. Tegenwoordig richten wij ons met name op de comfortabele en sportieve fietsers, die graag met de fiets op avontuur gaan. Vanzelfsprekend zijn mensen van harte welkom om eens langs te komen in onze winkel aan de Kerkstraat 23 in Erp.’

”Wij werken er nu een paar maanden mee en dat gaat uitstekend. Vooral in het begin was het even wennen, ook omdat we midden in het seizoen zitten. Maar inmiddels werkt het programma hartstikke fijn’, legt Van Empel uit. ‘Vooral de eenvoud van het programma en de vele koppelingen met toeleveranciers en andere partijen in de rijwielbranche zijn belangrijke pluspunten voor ons. Daarnaast kun je als gebruiker eenvoudig inloggen op CycleSoftware en is het pakket erg kostenvriendelijk. Op momenten dat we er zelf een keer niet uitkwamen, werden wij bovendien direct goed geholpen door medewerkers op de support-afdeling van CycleSoftware.’

Jansen 2wielers

Eric Jansen van Jansen 2wielers Barneveld is sinds 2011 klant bij CycleSoftware. Zijn bedrijf werd begin dit jaar tijdens BikeMOTION in Utrecht verkozen tot Beste Tweewielerwinkel van Nederland en België. ‘CycleSoftware biedt een compleet pakket met vele mogelijkheden. Bovendien wordt het programma ook nu nog altijd verder doorontwikkeld’, aldus Jansen.

Als je bedrijf uit 25 genomineerden door een vakjury wordt gekozen tot Beste Tweewielerwinkel van Nederland en België, dan moet je als ondernemer wel iets goed doen. ‘Het is leuk om zo’n prijs te winnen en het heeft onze naamsbekendheid ook vergroot’, vertelt Eric Jansen. ‘Het is ook een bevestiging dat wij op de goede weg zitten met ons bedrijf. Mensen komen eerder een keer langs om een kijkje nemen in onze winkel.’

Fraai ingericht
De winkel van Jansen2Wielers is fraai ingericht, met onder meer een halfopen werkplaats, een aparte hoek voor fietsmeting en zadelkeuze en een koffiehoek gesitueerd rond een bakfiets. Daarnaast heeft het bedrijf de beschikking over een service bus met eigen monteur.

Mooie functies
‘Toen wij in 2011 een samenwerking aangingen met CycleSoftware, was het al een functioneel programma. In de afgelopen jaren is het pakket steeds uitgebreider geworden en is een aantal mooie functies aan het programma toegevoegd. Dank denk ik bijvoorbeeld aan het doorlever platform en de nieuwe koppeling waardoor automatisch betalen in de winkel nog eenvoudiger wordt voor klanten. Bovendien wordt bij CycleSoftware geluisterd naar de opmerkingen van klanten en staat het bedrijf open voor vernieuwingen. Dat maakt het voor ons een prettige partij om mee samen te werken.’

Goodbikes

In amper twee jaar tijd is Goodbikes aan de Amerikaansestraat 167 in het Belgische Brussel uitgegroeid tot een volwaardige stadswinkel met vier medewerkers . ‘Wij richten ons met name op de verkoop van stadsfietsen, elektrische fietsen, vouwfietsen, bakfietsen, kinderfietsen, mountainbikes en wegfietsen’, zegt eigenaar Giovanni Franzi. ‘Daarnaast verzorgen wij ook reparaties en herstelwerkzaamheden. Onze grote kracht is dat iedereen in de winkel alles kan.’

Goodbikes heeft een goed uitgeruste werkplaats waar reparaties kunnen worden uitgevoerd door vakkundige rijwielherstellers. ‘Als mensen hun fiets binnen brengen, maken wij direct een schatting van de kosten. Zo komen zij nooit voor verrassingen te staan wanneer zij hun fiets komen afhalen’, legt Giovanni uit. ‘Bovendien kunnen zij een vervangfiets krijgen als dat nodig is. Wij willen het gebruik van de fiets faciliteren voor onze klanten en tegelijkertijd een aangename omgeving creëren waar ze in volle vertrouwen een fiets kunnen kiezen.’

Sinds begin 2019 maakt Goodbikes gebruik van CycleSoftware. Giovanni: ‘Daar ben ik écht blij mee, want dat levert ons enorm veel tijdwinst op. Bovendien krijg ik zo snel en duidelijk inzicht in de gang van zaken in onze winkel.’ Giovanni geeft aan dat de medewerkers snel gewend waren om met CycleSoftware te werken. ‘Zelfs de medewerkers in onze winkel die geen Nederlands spreken, konden al snel met het programma uit de voeten. Het pakket werkt prima en biedt ons veel voordelen. Ik ben daarom erg tevreden met CycleSoftware

Fiets Specialist Jacob Bonenberg

De ondernemer is vooral positief dat CycleSoftware continu blijft werken aan innovaties in hun software. ‘Een mooi voorbeeld is het doorlever platform, waarmee rijwielzaken razendsnel kunnen zoeken naar fietsen die bij mede CycleSofware gebruikers op voorraad staan. Hierdoor kunnen winkeliers elkaar onderling helpen met de doorlevering van tweewielers. Maar ook de SMS-herinneringen voor onze klanten zijn voor ons enorm waardevol.’

Hij geeft aan dat klanttevredenheid en toegevoegde waarde leveren steeds belangrijker worden in de rijwielbranche. ‘Mensen kijken niet alleen naar de prijs, maar je moet wel kunnen uitleggen wat je hen extra te bieden hebt. Wij doen er alles aan om onze klanten hier 110 procent tevreden de deur uit te laten gaan. Daarom bieden we mensen een kop koffie aan lopen we bijvoorbeeld ook altijd even mee naar de deur als een klant de winkel verlaat. Dat klinkt overdreven, maar in de praktijk werkt het wel. De laatste jaren wordt het alleen maar drukker in onze winkel.’

Winkel 200 m2

Medewerkers 7 medewerkers

Werkstations 4 + handscanner

Fiets Specialist Jacob Bonenberg uit Nunspeet werkt sinds eind 2010 met CycleSoftware. ‘Ik was niet tevreden met het pakket waar wij destijds mee werkten. Toen ik een demonstratie te zien kreeg van CycleSoftware zag ik direct dat het programma enorm veel potentie heeft en ben ik overgestapt. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.’

Jacob Bonenberg is ook erg tevreden over de service van CycleSoftware. ‘Je kunt merken dat de medewerkers van CycleSoftware kennis hebben van de fietsenbranche. Ze luisteren goed naar de wensen van hun klanten. Als ik bel, word ik ook snel geholpen. Met CycleSoftware ben je als ondernemer klaar voor de toekomst. Ik kan elke rijwielzaak die nog niet met dit programma werkt aanbevelen om over te stappen.

Fietsenwarenhuis.nl

Wij zijn in 1992 gestart en sinds 2010 werken we met onze nieuwe naam en ons nieuwe concept Fietsenwarenhuis.nl. Wij voeren een breed assortiment met kinderfietsen, stadsfietsen, E-bikes, hybride fietsen, mountainbikes en racefietsen. Inmiddels hebben wij vestigingen in Voorhout, Sassenheim en Warmond.

Heel bewust zijn we destijds geen aparte webshop naast onze bestaande winkel begonnen. De winkels en de webshop vormen samen één bedrijf: Fietsenwarenhuis.nl. We merken dat onze klanten producten toch willen zien, voelen en uitproberen. Bij veel webshops kan dit niet, maar door het samenvoegen van de winkels en de webshop kan dit bij ons wel.

Winkels 250m2

300m2

550m2

Medewerkers 17

Werkstations 20

Wij werken al sinds 2013 met CycleSoftware en dat bevalt prima. Het is een specialistisch pakket, dat afgestemd is op rijwielbranche. De mensen van CycleSoftware kennen de branche en dat kun je als gebruiker ook merken. Het pakket zit gewoon goed in elkaar.” Daarnaast is het prettig dat je overal kunt inloggen op CycleSoftware, zodat je het pakket altijd kunt gebruiken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook ’s avonds thuis nog even iets nakijken, als dat nodig is.

”Met CycleSoftware hebben we bovendien prima in beeld hoe het met onze verkopen gaat en wanneer voorraden aangevuld moeten worden.‘

Erik Gorter Tweewielers

Ik ben in 1997 met het bedrijf gestart. Destijds verkochten we vooral stadsfietsen. In de afgelopen jaren hebben we de zaak verder uitgebreid en zijn wij ons steeds meer gaan specialiseren in racefietsen, mountainbikes en trekking & hybridefietsen. We zijn onder andere dealer van Trek, Van Nicholas, Lapierre en Rabeneick. Een ander specialisme binnen ons bedrijf is het bouwen van hoogwaardige handgespaakte wielen.

Deze wielen gaan onder de naam “Handbuilt by EG” de weg op en zijn geschikt voor zowel recreatief als professioneel gebruik.

De enige wens die ik op dit moment heb, is dat CycleSoftware ook volledig te gebruiken is via een tablet. Dat lukt nu ook al wel, alleen bepaalde functies werken nog niet. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze dit bij CycleSoftware gaan oplossen.

Winkel Circa 275 m2

Medewerkers 3

Werkstations 4

”Het gebruiksgemak van CycleSoftware is erg laagdrempelig. Zelfs mensen die minder handig met computers zijn, kunnen er mee werken. Daarnaast kunnen via het pakket ook veel interessante statistieken worden verkregen. Dat maakt het erg overzichtelijk. Wij werken sinds 2011 met CycleSoftware en zijn erg tevreden. Het is een vooruitstrevend bedrijf en werkt continu aan verbeteringen en vernieuwing van haar producten. Een mooi voorbeeld is het doorleverplatform. Daar hebben wij inmiddels al een paar keer met succes gebruik van gemaakt.

Bike Totaal De Smed

Onze winkel is een allround fietsenzaak, met een breed assortiment kinderfietsen, hybridefietsen, stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen en elektrische fietsen. Verder kunnen klanten bij ons ook terecht voor al hun onderdelen, accessoires en fietskleding.

Voordat ik elf jaar geleden in de fietsenbranche ging werken, heb ik in de automatiseringsbranche gewerkt. Daarom vind ik het leuk om mee te denken met de mensen van CycleSoftware. Een kleine aanpassing in de software zorgt vaak al voor een groot plezier bij de CycleSoftware gebruikers. Zo maken wij bijvoorbeeld veel gebruik van de mogelijkheid om een notitie toe te voegen bij de gegevens van een klant en van de SMS-service om klanten te attenderen dat het weer tijd is om eens langs te komen voor een onderhoudsbeurt aan hun fiets.

Winkel Circa 400 m2

Medewerkers 4

Werkstations 3

Handhelds 1

“Wij werken sinds 2011 met CycleSoftware en sinds die tijd zijn er veel verbeteringen doorgevoerd in het programma. Het bedrijf anticipeert goed op de ontwikkelingen in de markt en probeert zoveel mogelijk in te spelen op de wensen van ondernemers.”

”Wat ik ook een groot voordeel vind, is dat je overal kunt inloggen bij CycleSoftware. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld op locatie bent en er toch snel iets moet worden geregeld in de winkel. Bovendien biedt CycleSoftware een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.”

Kees de Mooij Fiets en Fitness

Wij hebben een uitgebreid assortiment E-Bikes en lifestyle-fietsen. Bekende merken die wij voeren zijn onder andere Gazelle, Batavus, Giant, Koga en Flyer. Daarnaast verkopen we ook veel Cortina-fietsen. Verder zijn wij ook gespecialiseerd in de verkoop van fitnessapparatuur en accessoires. Wij werken met een jong en dynamisch team en doen er alles aan om onze klanten tevreden te maken.

Winkel 850 m2

Medewerkers 7

Werkstations 8 + handheld scanner

“Onze winkel bestaat al meer dan vijftig jaar en ik ben van de derde generatie van het familiebedrijf. Mijn vader werkte al met een Commodore-computer, dus al sinds die tijd zijn wij bezig met automatisering. Sinds vier jaar werken wij samen met CycleSoftware. Vooral het online werken en makkelijk schakelen werkt prettig. Daarnaast beschikt het programma over de juiste functionaliteiten en is de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend. Bovendien is het eenvoudig in gebruik, waardoor iedereen er mee kan werken.”

”Het mooie aan CycleSoftware is dat je er ook statistieken mee kunt bijhouden. Daardoor weet je wat er gebeurt in je winkel en welke producten goed lopen of juist niet. Ik ben erg positief over het programma, want alles werkt prima. Maar wat mij betreft mag de statistiekfunctie nog wel wat verder worden opgesplitst, zodat er nog meer cijfers bekend worden. Want meten is weten.”

Janwillem Bodegraven

In ons bedrijf werken fietsenmakers. Die willen vooral sleutelen en niet bezig zijn met ingewikkelde softwareprogramma’s. Dat hebben ze bij CycleSoftware prima in de gaten. Onze oudste medewerker is de zestig jaar al gepasseerd en zelfs hij wist binnen tien minuten hoe hij met het programma moest werken.

Wij maken gebruik van de volledige werkplaatsmodule van CycleSoftware. De planning, voorraadbeheer en verkoop verlopen allemaal digitaal. Wij streven ook zoveel mogelijk naar paperless werken. Al onze monteurs hebben ook een eigen tablet, waarop zij hun orders kunnen terugvinden. Daarnaast hebben we ook twee afrekenmodules met klantendisplays.

Ik heb deze zaak in 2003 overgenomen en toen werkten we met een computerprogramma dat was gebaseerd op DOS. Dat was net als CycleSoftware ook eenvoudig in gebruik. Alleen hebben we nu veel meer mogelijkheden en is het programma makkelijk bruikbaar voor onze mensen. Janwillem Bodegraven is een nuchter bedrijf, dat beschikt over een goede werkplaats en ook veel voor haar klanten doet. Door onze samenwerking met CycleSoftware kunnen we deze klanten nu nog beter bedienen.”

“Sinds twee jaar werken wij bij Janwillem Bodegraven naar volle tevredenheid met de producten van CycleSoftware. Ik ben waarschijnlijk een van de meest enthousiaste gebruikers. De belangrijkste pluspunten vind ik dat de software logisch en begrijpelijk werkt en dat het programma op elke computer met een internetverbinding werkt.”

”CycleSoftware is bovendien goed, makkelijk en snel bereikbaar, zowel telefonisch als per mail. Qua aantal medewerkers is het geen groot bedrijf, maar door de korte lijnen kunnen eventuele problemen toch snel worden opgelost.”

Profile van Hassel

“Profile van Hassel in Rosmalen is al jarenlang een trouwe en tevreden klant van CycleSoftware. Wij waren een van de eerste gebruikers van CycleSoftware en hebben het programma zelfs mee ontwikkeld.

Onze zaak is gevestigd op een A-locatie in het centrum van Rosmalen en wij hebben zes monteurs in vaste dienst. Bovendien zijn eigenaren Jebbe Sluiter en Giel Wijgergangs jongens uit de praktijk. Zij weten tegen welke problemen wij in onze rijwielzaak aanlopen.

In ons bedrijf richten wij ons met name op de verkoop en het onderhoud van stadsfietsen, kinderfietsen en elektrische fietsen. Voor ons is het daarom hartstikke handig dat CycleSoftware koppelingen heeft met diverse grote fietsmerken. Een pluspunt is ook dat eenvoudig fietsverzekeringen afgesloten kunnen worden via het programma van CycleSoftware.

”Het mooie van CycleSoftware is dat het programma op elke computer met een internetverbinding te gebruiken is. Wij maken in onze zaak bijvoorbeeld veel gebruik van het plansysteem, de SMS-service en de statistieken in CycleSoftware. Een ander voordeel is de snelle service van CycleSoftware. Als we vragen hebben over het systeem, dan hebben we snel de juiste persoon aan de lijn.”

”Onze wensen voor de toekomst? Wij willen onze service graag nog verder uitbreiden met een mailservice en nieuwsbrief voor klanten. Op die manier kunnen wij hen nog beter bedienen. Bij CycleSoftware zijn ze inmiddels al volop bezig met de ontwikkeling van deze extra diensten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze ook deze services op een goede manier in de markt gaan zetten.”

Referenties. We zijn er trots op!

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? Op deze pagina vind je enkele referenties van zeer uiteenlopende klanten. 

De fietsreparateur (Jovelo)

De Fietsreparateur uit Grimbergen (België) repareert en onderhoud alle merken en soorten fietsen. Klanten kunnen bij hem ook terecht voor nieuwe e-bikes en zelfs een gewone (bak)fiets kan hij ombouwen tot een e-bike! Leuk weetje: er staat een heus fietspompstation voor de deur. Deze hufterproof voetpomp is dag en nacht beschikbaar voor passerende fietsers.

‘’Tot nu toe ervaar ik het gebruik van CycleSoftware als zeer prettig! Het is erg handig dat je dankzij het klantenbestand een overzicht hebt van wat er in het verleden aan de fiets gebeurd is. Ook het maken en versturen van facturen is zeer makkelijk, dit bespaart mij veel tijd. Ik kijk ernaar uit meer te ontdekken in het systeem om optimaal gebruik te kunnen maken van het programma”

Fietsen Gunthers

Fietsen Gunthers is een echte e-bike specialist maar verkoopt daarnaast ook stads- en kinderfietsen voor ieders budget. Je kunt er terecht voor goede service en de beste kwaliteit. Uiteraard ook wanneer je fiets gerepareerd moet worden!

Op naar een prettige samenwerking!

‘’Wij vinden CycleSoftware heel makkelijk voor het inlezen van pakbonnen, het maken van etiketten en om artikelen snel op te zoeken. Ook hebben wij de CS Handheld aangeschaft, deze is heel gebruiksvriendelijk en handig om onze voorraad te inventariseren. De CS Online planner bespaart ons veel tijd: klanten hoeven niet meer gebeld te worden maar ontvangen automatisch een SMS met daarin een betaalverzoek, super efficiënt!’’

En Snelle Simone

”We fix your bike. You enjoy your coffee.” Is het motto van En Selle Simone.

En Selle Simone uit hartje Brussel is aangesloten bij CycleSoftware. Hier streven ze ernaar meer te bieden dan alleen een reparatieservice. Met CycleSoftware hopen zij dit doel te behalen.

Je kunt er terecht voor revisies en reparaties. Spoedgeval? Ook voor dringende reparaties staat de deur bij Simone open.Terwijl je fiets wordt gerepareerd profiteer je van een goede koffie, een lokaal biertje en zelfs diverse snacks.Op naar een fijne samenwerking!

‘’Het biedt ons een fijne manier van werken, veel efficiënter waardoor wij meer tijd hebben om te doen waar we goed in zijn: fietsen repareren.’’Het team bestaat uit ervaren monteurs met één ding gemeen: een passie voor fietsen. Bij Simone nemen ze de tijd om de beste service op maat te bieden.”

Cool Electro Cycles

De winkels van Cool Electro Cycles werken met CycleSoftware. Cool Electro Cycles is een speciaalzaak voor de betere elektrische fiets en is met 8 shops verspreid over heel West-Vlaanderen.

Bij Cool Electro Cycles kun je terecht voor aankoop, onderhoud en herstellingen van elektrische fietsen. Ze zijn door hun sterke specialisatie uniek in de regio. ‘’We bieden een bijzonder breed gamma aan, zowel qua soort als type en dit voor ieders beurs. Elektrische fietsen zijn een vaste waarde geworden in het straatbeeld, zowel voor de vrije tijd als voor woon-werkverkeer. Bij Cool Electro Cycles kun je rekenen op uitstekende service van geschoolde e-bike specialisten. Er is een uitgebreide keuze aan topmodellen en je kunt zelfs alle modellen testen.”

’Dankzij CycleSoftware kunnen wij het overzicht van de voorraad goed in kaart brengen. Dat was voorheen met 8 filialen nog wel eens lastig te managen. Daarnaast werkt de CS-administratie koppeling erg prettig en precies. Wij zijn sinds de samenwerking met CycleSoftware aangesloten bij PAY., waardoor we gebruik maken van de Bancontact betaalterminals en betaalverzoekjes via CycleSoftware. Onze klanten ervaren dit als heel handig en facturen worden automatisch op betaald gezet.’’

CycleDreams

CycleDreams levert maatwerk aan de sportieve fietser. Bij verkoop betekent dat een fiets begint bij een los frame die dan vervolgens wordt opgebouwd naar wens van de klant: inclusief hand gespaakte wiel set. Daarnaast kun je terecht voor ondersteuning en advies tijdens het uitzoeken van de juiste onderdelen. CycleDreams biedt service en onderhoud aan mountainbikes, race- en reisfietsen met eventueel bijbehorend vork- of demponderhoud.

”Wat na een kleine maand voor mij nu al duidelijk is, is dat Cyclesoftware mij helpt het overzicht te houden in de reparaties, bestellingen en voorraad: en dat alles in één systeem. Ik hoef dus niet meer extern notities bij te houden met welke artikelen voor wie zijn en wat ik eventueel voor een bepaalde bestelling nog mis om bijvoorbeeld een fiets compleet te maken of een reparatie uit te kunnen voeren. Dankzij het overzicht en de combinatie van automatisering, zoals de koppeling met leveranciers en het maken van offertes en facturen, kan ik veel efficiënter werken. Kortom: nu al gelukkig mee!”

Bike Fix Laren

Bike Fix Laren is een specialist op het gebied van reparatie en onderhoud van sportieve fietsen in ’t Gooi en omstreken. Eigenaar Eric heeft een professionele werkplaats waar hij diverse fietsen voorziet van onderhoud en uiteenlopende reparaties. In zijn werkplaats kan je ook terecht voor het professioneel laten coaten van je fiets. Zijn motto hierover: ‘’Meer kunnen genieten van fietsen en minder tijd kwijt aan poetsen!

Eric werkt op afspraak en maakt sinds korte tijd gebruik van CycleSoftware en de CS Online Planner. ‘’Door de Online Planner van CycleSoftware te gebruiken, kunnen klanten heel gemakkelijk de reparaties en onderhoudsbeurten inplannen. Doordat de klant aangeeft wat er gerepareerd moet worden, kan ik vaststellen hoe lang ik daar ongeveer voor nodig heb. Mijn klanten vinden dit ook erg handig en mij geeft het goed overzicht van mijn werk.’’

Giao Bikes

Giao Bikes is begin 2021 opgericht door Stefan, André en Niels. Zij hebben de expertise van een andere onderneming meegenomen om een wielerzaak te starten. Maar Giao Bikes is geen standaard wielerzaak. Ze beginnen met een bikefit, bouwen vervolgens een fiets naar wens van klant, maken trainingsschema’s en staan klaar voor onderhoud aan de fiets. Hierbij ondersteunt CycleSoftware met de planning, klanthistorie, facturatie inzicht, voorraadbeheer, administratiekoppeling en betaalverzoekjes.

Wat is voor jullie het grootste gemak van CycleSoftware? “Het grootste gemak is de planning, het klantoverzicht inclusief facturen en het voorraadbeheer. Omdat we nog kleinschalig zijn, is het beheer van alles onder één dak erg handig. Daarbij is jullie service geweldig! Snel contact en korte lijntjes maakt het voor ons erg fijn om CycleSoftware te gebruiken.” aldus Niels.

Wat zou je zeggen tegen de mensen die CycleSoftware overwegen? “Probeer het en je raakt overtuigd. Het uitgebreide pakket helpt je efficiënt te werken. En kom je er niet uit? Het team van CycleSoftware gaat jullie helpen. Wij zijn erg enthousiast!”

Roggeveld Fietsen

Roggeveld Fietsen richt zich met name op de verkoop van stadsfietsen en elektrische fietsen, maar biedt daarnaast ook een breed assortiment met kinderfietsen en fietsaccessoires. ‘Onze kracht is volgens mij dat wij erg servicegericht werken en een grote kennis hebben op het gebied van E-bikes’, aldus Johan Roggeveld. ‘Daarnaast hebben wij geen servicebus, maar bezorgen wij de fietsen met een oldtimer Fiat500 met aanhangwagen. Voor veel van onze klanten is dat wel een fotomoment waard.’

Onze kracht is volgens mij dat wij erg servicegericht werken en een grote kennis hebben op het gebied van E-bikes’

Van tevoren hebben wij veel informatie ingewonnen over automatiseringspakketten die worden gebruikt in de tweewielerbranche. CycleSoftware kwam daar voor ons als beste uit. Het pakket voldoet ook prima in onze winkel. Ik vind het prettig dat wij in CycleSoftware alles op klantniveau kunnen bijhouden. Wij gebruiken ook alle functionaliteiten die het programma te bieden heeft.’

Service Course Oss

Na tientallen jaren bij diverse rijwielspeciaalzaken te hebben gewerkt, heeft Ron van Rooij uit Oss eind vorig jaar de deuren van zijn eigen winkel Service Course Oss geopend. ‘Ik wil mijn klanten service op maat bieden. De vele mogelijkheden in CycleSoftware maken dit een stuk eenvoudiger’, vertelt Ron.

Service Course Oss is gespecialiseerd in het onderhoud en reparaties van racefietsen, mountainbikes, gravelbikes en randonneurs. ‘Mijn passie ligt bij het repareren en onderhoud, maar ook mensen met een lekke band help ik natuurlijk graag’, legt Ron uit. ‘Wij maken gebruik van de meest moderne fiets software en hebben een groot netwerk leveranciers, waardoor wij bijna alle onderdelen en materialen kunnen leveren. Daarnaast vind ik het mooi om fietsliefhebbers te adviseren, die willen gaan deelnemen aan een grote fietstocht of net zijn begonnen met de wielersport. Wij verkopen zelf geen fietsen, maar kunnen mensen wel begeleiden bij de aankoop van hun fiets. Ik fiets zelf nog veel en heb al heel wat heuvels in Nederland en daarbuiten beklommen, dus ik weet waar ik over praat.’

Ik wil mijn klanten service op maat bieden. De vele mogelijkheden in CycleSoftware maken dit een stuk eenvoudiger’, vertelt Ron

‘In mijn vorige baan heb ik ook met CycleSoftware gewerkt en dat beviel uitstekend. Met name de modules voor voorraadbeheer, besteladvies en het kassasysteem gebruik ik vaak. De betalingen van klanten verlopen allemaal via iDeal. Maar ook de ondersteuning vanuit CycleSoftware is uitstekend. Als er een keer problemen zijn, kun je de supportafdeling bovendien makkelijk telefonisch of via chat bereiken. Met Service Course Oss wil ik mijn klanten zo goed mogelijk van dienst zijn. Dat gevoel ervaar ik bij CycleSoftware ook. Dat werkt erg prettig.’

Bikers Heeswijk

John de Mol van Bikers Heeswijk is gebruiker en tester van CycleSoftware vanaf het eerste moment. ‘De basis van CycleSoftware is min of meer bij ons in de winkel gelegd, toen Giel Wijgergangs een aantal weken vakantiewerk kwam doen’, vertelt De Mol.

‘Wij werkten destijds nog met een ander softwarepakket, maar dat functioneerde niet optimaal. Na enkele weken vroeg Giel of hij zelf een pakket mocht ontwikkelen. Dat werkte direct al beter dan het pakket dat wij daarvoor gebruiken. Toen Jebbe Sluiter vervolgens aan de slag ging om rijwielzaken te benaderen, klopte het bedrijfsplaatje van CycleSoftware zowel aan de technische als aan de commerciële kant.’ Sportief, avontuurlijk en gezond

Achtergrond in de fietsenbranche

De Mol is nog altijd erg positief over CycleSoftware. ‘Giel en Jebbe hebben allebei een achtergrond in de fietsenbranche en tonen zich nog altijd erg betrokken. Zij luisteren goed naar klanten en weten wat er speelt in de winkels. Dat weten zij vervolgens weer te vertalen naar CycleSoftware, waardoor er continu nieuwe dingen worden toegevoegd en verbeterd in het programma. Daarnaast is het programma via elke computer te gebruiken en hoeven ondernemers geen grote investeringen te doen om het pakket aan te schaffen.’

Een mooie en nuttige innovatie vindt De Mol de betaallinks, die tegenwoordig via CycleSoftware direct naar klanten worden gestuurd. Hierdoor kunnen zijn een rekening meteen betalen. ‘

‘CycleSoftware biedt elke keer weer toegevoegde waarde voor ons’

‘De afgelopen jaren zijn wij ons steeds meer gaan richten op de sportieve, avontuurlijke en gezonde fietsers’, legt De Mol uit. ‘Dat betekent dat wij hier tegenwoordig met name sportieve E-bikes en stadsfietsen verkopen en nog een stukje racefietsen en mountainbikes. Wij zijn dealer van Santos, Cannondale en Giant. Het wordt steeds belangrijker om op een goede manier mee te bewegen met de ontwikkelingen in de markt. Vooral nu een aantal grote spelers zich steeds nadrukkelijker gaat roeren in de markt, is het van essentieel belang om goed te bepalen welke stappen je gaat zetten met je bedrijf.

”Er komt hier regelmatig schooljeugd met een kapotte fiets. Die hebben niet altijd geld bij. Maar als wij een SMS-bericht met betaallink naar hun ouders sturen, kunnen zij de rekening direct betalen. Dat scheelt ons een hoop administratie. Op die manier biedt CycleSoftware elke keer weer toegevoegde waarde voor ons.’

Snel fietsen

Liefhebbers van sportieve fietsen voelen zich helemaal op hun gemak in de winkels van Snel fietsen vestiging Utrecht en Snel fietsen vestiging Den haag. Het familiebedrijf Snel Fietsen bestaat al sinds 1938 en biedt een compleet assortiment racefietsen, mountainbikes, toer- en vakantiefietsen, e-bikes en vouwfietsen. ‘Daarnaast bouwen wij ook zelf fietsen op maat voor onze klanten’, vertelt Berend van Loon, die sinds 2016 aan het roer staat van het bedrijf.

De ondernemer heeft een duidelijke visie voor ogen met Snel Fietsen. ‘De fietsenmarkt verandert in razendsnel tempo. Er komen nieuwe winkels bij, online verkopen groeien en ook het koopgedrag van consumenten verandert’, aldus Van Loon. ‘Onze klanten zijn met name meer eisende sportieve fietsers. Daarom ligt onze focus voor de toekomst op goede producten, mooie winkels op mooie locaties en top personeel. Wij willen onze klanten 100 procent ontzorgen en verwennen. Daar zijn wij continu mee bezig.’

”Wij willen onze klanten 100 procent ontzorgen en verwennen.”

Als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding van CycleSoftware is er geen beter programma dat je kunt gebruiken. Het programma is overzichtelijk en logisch opgebouwd en zit goed in elkaar’, aldus Van Loon. ‘Zelf zou ik graag nog wat meer data uit het pakket willen halen. Naast mijn fiets achtergrond heb ik ook bedrijfseconomie gestudeerd. Met meer informatie krijg ik nog meer inzicht in hoe onze winkels het afzonderlijk van elkaar doen. Ik ben absoluut tevreden over CycleSoftware en zou graag meedenken over hoe het programma in de toekomst nog meer toegevoegde waarde kan leveren voor haar gebruikers.’

Dekker Tweewielers

Met winkels in Enkhuizen, Hoogkarspel en Andijk is Dekker Tweewielers Enkhuizen een grote speler in de fietsenbranche in de regio West-Friesland. Het familiebedrijf bestaat al zo’n 90 jaar en was één van de eerste gebruikers van CycleSoftware.
Kees van Stek is sinds 2007 eigenaar van Dekker Tweewielers, dat zich met name richt op verkoop en onderhoud van stadsfietsen, e-bikes en kinderfietsen. Hij kan zich de eerste kennismaking met CycleSoftware nog goed herinneren.

Stevige groei

Dekker Tweewielers heeft in de afgelopen jaren een stevige groei doorgemaakt. ‘In 2017 zijn we met onze winkel in Enkhuizen verhuist naar een groter pand. Daardoor werd het vloeroppervlak uitgebreid van 200 naar 600 m2. Onze winkel in Hoogkarspel heeft een vloeroppervlak van zo’n 300 m2. Daarnaast hebben we in april van dit jaar een derde winkel geopend in Andijk met een vloeroppervlakte van ongeveer 130 m2. Deze winkels vullen elkaar perfect aan qua ligging en locatie. Mensen in het oostelijk deel van West-Friesland die op zoek zijn naar een nieuwe fiets, komen al snel bij ons terecht. Uiteraard proberen wij hen vervolgens zo goed mogelijk van dienst te zijn en te zorgen voor tevreden klanten. Met minder nemen wij geen genoegen.’

Wij gaan voor tevreden klanten, met minder nemen we geen genoegen

‘Ik was aanwezig bij een workshop die CycleSoftware gaf bij een collega-fietsenmaker in Hoogkarspel’, vertelt Van Stek. ‘Het viel mij direct op dat het een makkelijk systeem was, waarin ik zowel de voorraad als de reparaties in de werkplaats eenvoudig bij kon houden. Toen heb ik ook vrij snel een abonnement aangeschaft. In de afgelopen jaren is het pakket alleen maar verder verbeterd en meer uitgebreid. Ik ben daarom ook meer dan tevreden over CycleSoftware.’

Empella Fietsen

Empella Fietsen 1.000ste klant van CycleSoftware

Al bijna 40 jaar biedt Empella Fietsen in het Brabantse Erp fietsplezier voor een breed publiek. Het team van CycleSoftware is er trots op dat het deze gerenommeerde rijwielzaak onlangs als 1.000 ste gebruiker heeft mogen begroeten.

Comfortabel en sportief

Sinds enkele jaren is Empella gevestigd in een fraai pand, midden in het centrum van Erp. In de showroom vinden bezoekers zo’n 1.550 m2 aan fietsen, fietskleding en fietsaccessoires. Van e-bikes tot mountainbikes en racefietsen en van moederfietsen tot fietsen voor scholieren. Van Empel: ‘Daarnaast zijn we bezig om ons eigen merk Empella opnieuw in de markt te zetten. Het ontwikkelen en bouwen van nieuwe fietsen vind ik nog altijd ontzettend leuk. Vroeger waren Empella fietsen ontzettend populair onder veldrijders en wegrenners. Diverse renners zijn zelfs wereldkampioen geworden op onze fietsen. Die tijd ligt echter achter ons. Tegenwoordig richten wij ons met name op de comfortabele en sportieve fietsers, die graag met de fiets op avontuur gaan. Vanzelfsprekend zijn mensen van harte welkom om eens langs te komen in onze winkel aan de Kerkstraat 23 in Erp.’

”Wij werken er nu een paar maanden mee en dat gaat uitstekend. Vooral in het begin was het even wennen, ook omdat we midden in het seizoen zitten. Maar inmiddels werkt het programma hartstikke fijn’, legt Van Empel uit. ‘Vooral de eenvoud van het programma en de vele koppelingen met toeleveranciers en andere partijen in de rijwielbranche zijn belangrijke pluspunten voor ons. Daarnaast kun je als gebruiker eenvoudig inloggen op CycleSoftware en is het pakket erg kostenvriendelijk. Op momenten dat we er zelf een keer niet uitkwamen, werden wij bovendien direct goed geholpen door medewerkers op de support-afdeling van CycleSoftware.’

Jansen 2wielers

Eric Jansen van Jansen 2wielers Barneveld is sinds 2011 klant bij CycleSoftware. Zijn bedrijf werd begin dit jaar tijdens BikeMOTION in Utrecht verkozen tot Beste Tweewielerwinkel van Nederland en België. ‘CycleSoftware biedt een compleet pakket met vele mogelijkheden. Bovendien wordt het programma ook nu nog altijd verder doorontwikkeld’, aldus Jansen.

Als je bedrijf uit 25 genomineerden door een vakjury wordt gekozen tot Beste Tweewielerwinkel van Nederland en België, dan moet je als ondernemer wel iets goed doen. ‘Het is leuk om zo’n prijs te winnen en het heeft onze naamsbekendheid ook vergroot’, vertelt Eric Jansen. ‘Het is ook een bevestiging dat wij op de goede weg zitten met ons bedrijf. Mensen komen eerder een keer langs om een kijkje nemen in onze winkel.’

Fraai ingericht
De winkel van Jansen2Wielers is fraai ingericht, met onder meer een halfopen werkplaats, een aparte hoek voor fietsmeting en zadelkeuze en een koffiehoek gesitueerd rond een bakfiets. Daarnaast heeft het bedrijf de beschikking over een service bus met eigen monteur.

Mooie functies
‘Toen wij in 2011 een samenwerking aangingen met CycleSoftware, was het al een functioneel programma. In de afgelopen jaren is het pakket steeds uitgebreider geworden en is een aantal mooie functies aan het programma toegevoegd. Dank denk ik bijvoorbeeld aan het doorlever platform en de nieuwe koppeling waardoor automatisch betalen in de winkel nog eenvoudiger wordt voor klanten. Bovendien wordt bij CycleSoftware geluisterd naar de opmerkingen van klanten en staat het bedrijf open voor vernieuwingen. Dat maakt het voor ons een prettige partij om mee samen te werken.’

Goodbikes

In amper twee jaar tijd is Goodbikes aan de Amerikaansestraat 167 in het Belgische Brussel uitgegroeid tot een volwaardige stadswinkel met vier medewerkers . ‘Wij richten ons met name op de verkoop van stadsfietsen, elektrische fietsen, vouwfietsen, bakfietsen, kinderfietsen, mountainbikes en wegfietsen’, zegt eigenaar Giovanni Franzi. ‘Daarnaast verzorgen wij ook reparaties en herstelwerkzaamheden. Onze grote kracht is dat iedereen in de winkel alles kan.’

Goodbikes heeft een goed uitgeruste werkplaats waar reparaties kunnen worden uitgevoerd door vakkundige rijwielherstellers. ‘Als mensen hun fiets binnen brengen, maken wij direct een schatting van de kosten. Zo komen zij nooit voor verrassingen te staan wanneer zij hun fiets komen afhalen’, legt Giovanni uit. ‘Bovendien kunnen zij een vervangfiets krijgen als dat nodig is. Wij willen het gebruik van de fiets faciliteren voor onze klanten en tegelijkertijd een aangename omgeving creëren waar ze in volle vertrouwen een fiets kunnen kiezen.’

Sinds begin 2019 maakt Goodbikes gebruik van CycleSoftware. Giovanni: ‘Daar ben ik écht blij mee, want dat levert ons enorm veel tijdwinst op. Bovendien krijg ik zo snel en duidelijk inzicht in de gang van zaken in onze winkel.’ Giovanni geeft aan dat de medewerkers snel gewend waren om met CycleSoftware te werken. ‘Zelfs de medewerkers in onze winkel die geen Nederlands spreken, konden al snel met het programma uit de voeten. Het pakket werkt prima en biedt ons veel voordelen. Ik ben daarom erg tevreden met CycleSoftware

Fiets Specialist Jacob Bonenberg

De ondernemer is vooral positief dat CycleSoftware continu blijft werken aan innovaties in hun software. ‘Een mooi voorbeeld is het doorlever platform, waarmee rijwielzaken razendsnel kunnen zoeken naar fietsen die bij mede CycleSofware gebruikers op voorraad staan. Hierdoor kunnen winkeliers elkaar onderling helpen met de doorlevering van tweewielers. Maar ook de SMS-herinneringen voor onze klanten zijn voor ons enorm waardevol.’

Hij geeft aan dat klanttevredenheid en toegevoegde waarde leveren steeds belangrijker worden in de rijwielbranche. ‘Mensen kijken niet alleen naar de prijs, maar je moet wel kunnen uitleggen wat je hen extra te bieden hebt. Wij doen er alles aan om onze klanten hier 110 procent tevreden de deur uit te laten gaan. Daarom bieden we mensen een kop koffie aan lopen we bijvoorbeeld ook altijd even mee naar de deur als een klant de winkel verlaat. Dat klinkt overdreven, maar in de praktijk werkt het wel. De laatste jaren wordt het alleen maar drukker in onze winkel.’

Winkel 200 m2

Medewerkers 7 medewerkers

Werkstations 4 + handscanner

Fiets Specialist Jacob Bonenberg uit Nunspeet werkt sinds eind 2010 met CycleSoftware. ‘Ik was niet tevreden met het pakket waar wij destijds mee werkten. Toen ik een demonstratie te zien kreeg van CycleSoftware zag ik direct dat het programma enorm veel potentie heeft en ben ik overgestapt. Daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.’

Jacob Bonenberg is ook erg tevreden over de service van CycleSoftware. ‘Je kunt merken dat de medewerkers van CycleSoftware kennis hebben van de fietsenbranche. Ze luisteren goed naar de wensen van hun klanten. Als ik bel, word ik ook snel geholpen. Met CycleSoftware ben je als ondernemer klaar voor de toekomst. Ik kan elke rijwielzaak die nog niet met dit programma werkt aanbevelen om over te stappen.

Fietsenwarenhuis.nl

Wij zijn in 1992 gestart en sinds 2010 werken we met onze nieuwe naam en ons nieuwe concept Fietsenwarenhuis.nl. Wij voeren een breed assortiment met kinderfietsen, stadsfietsen, E-bikes, hybride fietsen, mountainbikes en racefietsen. Inmiddels hebben wij vestigingen in Voorhout, Sassenheim en Warmond.

Heel bewust zijn we destijds geen aparte webshop naast onze bestaande winkel begonnen. De winkels en de webshop vormen samen één bedrijf: Fietsenwarenhuis.nl. We merken dat onze klanten producten toch willen zien, voelen en uitproberen. Bij veel webshops kan dit niet, maar door het samenvoegen van de winkels en de webshop kan dit bij ons wel.

Winkels 250m2

300m2

550m2

Medewerkers 17

Werkstations 20

Wij werken al sinds 2013 met CycleSoftware en dat bevalt prima. Het is een specialistisch pakket, dat afgestemd is op rijwielbranche. De mensen van CycleSoftware kennen de branche en dat kun je als gebruiker ook merken. Het pakket zit gewoon goed in elkaar.” Daarnaast is het prettig dat je overal kunt inloggen op CycleSoftware, zodat je het pakket altijd kunt gebruiken. Hierdoor kun je bijvoorbeeld ook ’s avonds thuis nog even iets nakijken, als dat nodig is.

”Met CycleSoftware hebben we bovendien prima in beeld hoe het met onze verkopen gaat en wanneer voorraden aangevuld moeten worden.‘

Erik Gorter Tweewielers

Ik ben in 1997 met het bedrijf gestart. Destijds verkochten we vooral stadsfietsen. In de afgelopen jaren hebben we de zaak verder uitgebreid en zijn wij ons steeds meer gaan specialiseren in racefietsen, mountainbikes en trekking & hybridefietsen. We zijn onder andere dealer van Trek, Van Nicholas, Lapierre en Rabeneick. Een ander specialisme binnen ons bedrijf is het bouwen van hoogwaardige handgespaakte wielen.

Deze wielen gaan onder de naam “Handbuilt by EG” de weg op en zijn geschikt voor zowel recreatief als professioneel gebruik.

De enige wens die ik op dit moment heb, is dat CycleSoftware ook volledig te gebruiken is via een tablet. Dat lukt nu ook al wel, alleen bepaalde functies werken nog niet. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat ze dit bij CycleSoftware gaan oplossen.

Winkel Circa 275 m2

Medewerkers 3

Werkstations 4

”Het gebruiksgemak van CycleSoftware is erg laagdrempelig. Zelfs mensen die minder handig met computers zijn, kunnen er mee werken. Daarnaast kunnen via het pakket ook veel interessante statistieken worden verkregen. Dat maakt het erg overzichtelijk. Wij werken sinds 2011 met CycleSoftware en zijn erg tevreden. Het is een vooruitstrevend bedrijf en werkt continu aan verbeteringen en vernieuwing van haar producten. Een mooi voorbeeld is het doorleverplatform. Daar hebben wij inmiddels al een paar keer met succes gebruik van gemaakt.

Bike Totaal De Smed

Onze winkel is een allround fietsenzaak, met een breed assortiment kinderfietsen, hybridefietsen, stadsfietsen, mountainbikes, racefietsen en elektrische fietsen. Verder kunnen klanten bij ons ook terecht voor al hun onderdelen, accessoires en fietskleding.

Voordat ik elf jaar geleden in de fietsenbranche ging werken, heb ik in de automatiseringsbranche gewerkt. Daarom vind ik het leuk om mee te denken met de mensen van CycleSoftware. Een kleine aanpassing in de software zorgt vaak al voor een groot plezier bij de CycleSoftware gebruikers. Zo maken wij bijvoorbeeld veel gebruik van de mogelijkheid om een notitie toe te voegen bij de gegevens van een klant en van de SMS-service om klanten te attenderen dat het weer tijd is om eens langs te komen voor een onderhoudsbeurt aan hun fiets.

Winkel Circa 400 m2

Medewerkers 4

Werkstations 3

Handhelds 1

“Wij werken sinds 2011 met CycleSoftware en sinds die tijd zijn er veel verbeteringen doorgevoerd in het programma. Het bedrijf anticipeert goed op de ontwikkelingen in de markt en probeert zoveel mogelijk in te spelen op de wensen van ondernemers.”

”Wat ik ook een groot voordeel vind, is dat je overal kunt inloggen bij CycleSoftware. Dat is ideaal als je bijvoorbeeld op locatie bent en er toch snel iets moet worden geregeld in de winkel. Bovendien biedt CycleSoftware een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.”

Kees de Mooij Fiets en Fitness

Wij hebben een uitgebreid assortiment E-Bikes en lifestyle-fietsen. Bekende merken die wij voeren zijn onder andere Gazelle, Batavus, Giant, Koga en Flyer. Daarnaast verkopen we ook veel Cortina-fietsen. Verder zijn wij ook gespecialiseerd in de verkoop van fitnessapparatuur en accessoires. Wij werken met een jong en dynamisch team en doen er alles aan om onze klanten tevreden te maken.

Winkel 850 m2

Medewerkers 7

Werkstations 8 + handheld scanner

“Onze winkel bestaat al meer dan vijftig jaar en ik ben van de derde generatie van het familiebedrijf. Mijn vader werkte al met een Commodore-computer, dus al sinds die tijd zijn wij bezig met automatisering. Sinds vier jaar werken wij samen met CycleSoftware. Vooral het online werken en makkelijk schakelen werkt prettig. Daarnaast beschikt het programma over de juiste functionaliteiten en is de prijs-kwaliteit verhouding uitstekend. Bovendien is het eenvoudig in gebruik, waardoor iedereen er mee kan werken.”

”Het mooie aan CycleSoftware is dat je er ook statistieken mee kunt bijhouden. Daardoor weet je wat er gebeurt in je winkel en welke producten goed lopen of juist niet. Ik ben erg positief over het programma, want alles werkt prima. Maar wat mij betreft mag de statistiekfunctie nog wel wat verder worden opgesplitst, zodat er nog meer cijfers bekend worden. Want meten is weten.”

Janwillem Bodegraven

In ons bedrijf werken fietsenmakers. Die willen vooral sleutelen en niet bezig zijn met ingewikkelde softwareprogramma’s. Dat hebben ze bij CycleSoftware prima in de gaten. Onze oudste medewerker is de zestig jaar al gepasseerd en zelfs hij wist binnen tien minuten hoe hij met het programma moest werken.

Wij maken gebruik van de volledige werkplaatsmodule van CycleSoftware. De planning, voorraadbeheer en verkoop verlopen allemaal digitaal. Wij streven ook zoveel mogelijk naar paperless werken. Al onze monteurs hebben ook een eigen tablet, waarop zij hun orders kunnen terugvinden. Daarnaast hebben we ook twee afrekenmodules met klantendisplays.

Ik heb deze zaak in 2003 overgenomen en toen werkten we met een computerprogramma dat was gebaseerd op DOS. Dat was net als CycleSoftware ook eenvoudig in gebruik. Alleen hebben we nu veel meer mogelijkheden en is het programma makkelijk bruikbaar voor onze mensen. Janwillem Bodegraven is een nuchter bedrijf, dat beschikt over een goede werkplaats en ook veel voor haar klanten doet. Door onze samenwerking met CycleSoftware kunnen we deze klanten nu nog beter bedienen.”

“Sinds twee jaar werken wij bij Janwillem Bodegraven naar volle tevredenheid met de producten van CycleSoftware. Ik ben waarschijnlijk een van de meest enthousiaste gebruikers. De belangrijkste pluspunten vind ik dat de software logisch en begrijpelijk werkt en dat het programma op elke computer met een internetverbinding werkt.”

”CycleSoftware is bovendien goed, makkelijk en snel bereikbaar, zowel telefonisch als per mail. Qua aantal medewerkers is het geen groot bedrijf, maar door de korte lijnen kunnen eventuele problemen toch snel worden opgelost.”

Profile van Hassel

“Profile van Hassel in Rosmalen is al jarenlang een trouwe en tevreden klant van CycleSoftware. Wij waren een van de eerste gebruikers van CycleSoftware en hebben het programma zelfs mee ontwikkeld.

Onze zaak is gevestigd op een A-locatie in het centrum van Rosmalen en wij hebben zes monteurs in vaste dienst. Bovendien zijn eigenaren Jebbe Sluiter en Giel Wijgergangs jongens uit de praktijk. Zij weten tegen welke problemen wij in onze rijwielzaak aanlopen.

In ons bedrijf richten wij ons met name op de verkoop en het onderhoud van stadsfietsen, kinderfietsen en elektrische fietsen. Voor ons is het daarom hartstikke handig dat CycleSoftware koppelingen heeft met diverse grote fietsmerken. Een pluspunt is ook dat eenvoudig fietsverzekeringen afgesloten kunnen worden via het programma van CycleSoftware.

”Het mooie van CycleSoftware is dat het programma op elke computer met een internetverbinding te gebruiken is. Wij maken in onze zaak bijvoorbeeld veel gebruik van het plansysteem, de SMS-service en de statistieken in CycleSoftware. Een ander voordeel is de snelle service van CycleSoftware. Als we vragen hebben over het systeem, dan hebben we snel de juiste persoon aan de lijn.”

”Onze wensen voor de toekomst? Wij willen onze service graag nog verder uitbreiden met een mailservice en nieuwsbrief voor klanten. Op die manier kunnen wij hen nog beter bedienen. Bij CycleSoftware zijn ze inmiddels al volop bezig met de ontwikkeling van deze extra diensten. Wij hebben er alle vertrouwen in dat ze ook deze services op een goede manier in de markt gaan zetten.”